Det finnes et stort utvalg biler på norske veier som gir oss akkurat det vi trenger for å komme oss videre. En av de aller beste og største fordelene med biler er at dem hjelper oss med å komme fra A til B. Du kan alltid stole på at bilen tar deg fra et sted til et annet sted. Det gjøres ved hjelp av hjul, motor og ingeniør hjelp.

Bil er også en glede. Folk liker å kjøre bil og folk liker seg i sin egen bil. Det flotte og det spennende med bil er hvordan bilen hjelper deg fremover og hvordan bilen kan være et sted som du kan slappe av. Du sitter alene, du sitter god og du kan være i fred. Sett på favorittmusikken eller len deg tilbake og tenk på hvordan det er å bevege seg i høy hastighet dit hvor du selv ønsker å dra.

Kjøp av bil

Bil kan tas i bruk på flere forskjellige måter. Den klassiske måten å bruke en bil på er ved å kjøpe seg en bil. Når du eier en bil må du betale for den. Det gjør du med lån eller med kontanter. Når di eier den må du passe på at du har gode dekk, skifter olje og eller reparerer den som den skal være reparert. En av de beste billånene finner du som Sambla AS’ billån hvor du finner lavest rente for deg. 

Leter du etter en bil trenger du faktisk ikke å kjøpe bil i dag. Du kan bruke bildelingstjenester som nabobil og andre. Her finner du biler i ditt område som du kan leie når du trenger dem. Da betaler du for bilen akkurat når du trenger dem og du slipper å eie en bil, som du betaler for, samtidig som du også ikke bruker den så mye. Spesielt folk i byer trenger ikke bil, men kan heller leie når de har behovet. Dette er noe helt annet for folk utenfor byene. I utlandet har man også Lyft og Uber, som har vært en tur innom Norge, hvor folk selv kan bruke sin egen bil til å kjøre andre for en forhåndsavtalt pris. Det gavner alle og gir litt mer penger i kassa di.

Oppfølginger og utfordringer med bil

Det finnes mange utfordringer med bil. De største av dem er pris. Det koster jo penger å kjøpe en. Penger som mange ikke har eller mener du burde bruke. Bilforsikring er også nå som man må ha. Når du har alt dette skal du også legge penger i sikkerheten og forlenge bilens liv. Da trenger du gode dekk, oljeskift og nye deler. Alt dette koster penger. Tatt i betraktning så eier de fleste en bil eller to. Det praktiske overgår prisen. Finner du noe smart som du kan tjene penger på, er det i hvert fall vært å gjøre det, bil er ikke nødvendigvis det.